Innogreen is lid van

wilde weelde logo.jpg


webshop knop.png

Online bestellen

Professionals kunnen 

de producten online bestellen.

Vraag uw inlog code aan

via info@innogreen.nl

 

Particulieren verwijzen

wij voor onze producten

naar Tuinkenner.nl

tuinkenner logo.jpg

 

 

 

 


Glastuinbouw

De Nederlandse Tuinbouw      onze producten klik hier

Tuinbouw is het op commerciële basis, intensieve wijze telen van groenten, bloemen, planten, bomen, bollen of zaden.

In de glastuinbouw worden producten in een kas (onder glas) geteeld, met optimale klimaatbeheersing (temperatuur, luchtvochtigheid, CO2-gehalte, lichthoeveelheid, bestrijding van plantenziekten en plagen). Het gaat dan vaak om de teelt van groenten, snijbloemen of potplanten.

Door te telen onder glas zijn teelten mogelijk die normaal in een gematigd klimaat niet mogelijk zijn. Maar vanwege de zeer hoge kosten (investeringen in kassen, arbeid en energie) moeten hoge opbrengsten gehaald worden. Door de stijgende energieprijzen, de toenemende concurrentie uit warmere landen, de beperking van toegelaten chemische bestrijdingsmiddelen staat de glastuinbouw in Nederland onder druk. In de glastuinbouw worden plantenziekten en plagen steeds vaker biologisch bestreden (bron wikipedia).

Hierbij spelen het gebruiken van organische meststoffen, compost, bodemverbeteraars alsmede het toepassen van plantversterkers en GNO-s (gewasbeschermingsmiddelen van natuurlijke oorsprong ) een steeds grotere rol.

Met name in deze producten, gekoppeld aan het juiste advies, kan Innogreen voor u een belangrijke rol spelen. Zo is er BioBodem® voor het enten van micro organismen na bodemontsmetting, diverse samenstellingen organische meststoffen en zijn er diverse GNO-s  in ons pakket.

Enkele producten zijn:

AgrimixECO neutraalECO  groeiECO bloeiSnelmixBioLasse, Fruitcare (nieuw), Spovit

Yuccaflow, Fulvine              

 

Onze producten zijn verkrijgbaar via de diverse verkoopkanalen (zie onder dealers).

Overige algemene informatie:

Glastuinbouw, professioneel aan de slag In Nederland is de glastuinbouw een belangrijke

economische factor. Het glastuinbouwareaal moet groot genoeg zijn om economisch rendabel te zijn en als kenniscentrum te kunnen fungeren. Gedeputeerde Staten willen de toekomst van de glastuinbouw veilig stellen via herstructurering en stimuleren van innovaties. Dit gebeurt door het concentreren van de glastuinbouw in de Glas-as en enkele andere concentratiegebieden, het saneren van verspreid glas en het bevorderen van de duurzaamheid.

 

De Glas-as

De Glas-as is het geografisch samenhangende gebied, waar de kern van de Zuid-Hollandse   glastuinbouw is gevestigd. Het loopt van het Westland via Pijnacker-Nootdorp en de B-driehoek (Berkel en Rodenrijs, Bleiswijk, Bergschenhoek) naar de Zuidplaspolder, waar successievelijk de nieuwe uitplaatsingslocaties voor de glastuinbouw zullen worden gerealiseerd. Tevens worden er op diverse andere plaatsen in het land ook gebieden ontwikkeld.