NLgreen-label -smal.jpg

 

Inno_Pand_klein.jpg

 

T:   0183 - 509796

E:   info@innogreen.nl


Het belang van een najaarsmest

(11-10-2019)

 

Vabomix2 als najaarsmest

Het belang van een goede NPK (voeding) voorziening gedurende het jaar is sterk toegenomen. De steeds mooiere nazomer in september, oktober en soms zelfs november zorgt dat planten langer voeding gebruiken. We leggen hieronder graag uit waarom de najaarsmest zo van belang is!

 

Lange nazomer en natte winter

We kunnen eindeloos verwijzen naar verandering van klimaat, maar wie zijn tuin bekijkt en de weerapp volgt hoeven we niets te vertellen. De verandering heeft invloed op de voedingstoestand van de bodem en dus ook op de gewassen. Vocht vasthouden in de zomer, en een goede structuur in de bodem om te veel vocht in de winter af te voeren. Veel vocht in de winter betekent ook uitspoeling. Met name kalium is een voedingselement dat 'mobiel' is en dus makkelijk uitspoelt. En juist dit element is nu zo belangrijk in het najaar en de winter!

 

Vabomix2 met extra kalium

Kalium is een hoofdelement en zorgt voor afharding van gras en beplanting in de wintermaanden. Zo zijn ze minder ziektegevoelig of vatbaar voor schimmels en aantastingen. Vabomix2 NPK 3-8-18 + 2 MgO bevat extra kalium en voorziet dus in deze behoefte. Een groot voordeel is dat deze meststof zowel op borders als gazon te gebruiken is. Bestel uw najaarsmest op tijd zodat u klaar bent voor het najaar!

 

Inzetbaar van oktober t/m februari: 5 - 7 kg / 100 m².