E-mix (engerlingen en emelten)

E-mix is een effectief verdrijvingsmiddel in de vorm van strooibare korrels.
Deze korrels verdrijven engerlingen en emelten dieper de grond in, waar ze stoppen met eten, wat resulteert in het stoppen van de verdere aantasting van het gazon. De krachtige geur van E-mix heeft als bijkomend voordeel dat het vogels afschrikt, waardoor ze minder schade aanrichten, en het beperkt de afzet van nieuwe eitjes door kevers.

Dit product fungeert niet alleen als een curatieve oplossing, maar heeft ook preventieve eigenschappen. E-mix kan zowel pleksgewijs als in de volle grond worden toegepast, waardoor het flexibel is in gebruik.

Vooral in de koudere wintermaanden, wanneer de bodemtemperatuur te laag is voor de effectieve bestrijding met parasitaire aaltjes, komt E-mix goed van pas.


Voor een gezond en groen gazon biedt E-mix dus een betrouwbare oplossing, waarbij zowel preventieve als curatieve maatregelen worden genomen om schade door engerlingen en emelten te minimaliseren. E-mix is goed te combineren met de inzet van parasitaire aaltjes 


Toepassing E-mix

  • strooibare korrel
  • bestaat uit plantextracten
  • sterk geurend
  • weert engerlingen / emelten / larve taxuskever
  • breed inzetbaar

 

Inhoud:

E-mix© bestaat uit zeolieten, voedingsstoffen en diverse plantextracten (goed strooibaar granulaat)


Verpakking(en):

2,5 - 5 - 10 - 20 kg

 

Dosering:

Algemeen: 2-3 kg per 100 m2. 200 kg per sportveld, of 3 kg per m3 grond, Bij bomen: diameter 20 cm - 3 kg, diameter 40 cm - 6 kg, diameter 60 cm - 8 kg. Door de grond werken aan de rand van de kroon (jaarlijks). Het gebruik is niet gebonden aan de weersomstandigheden, echter bij langdurig droog weer is het verstandig om regelmatig te sproeien. Gebruik handschoenen bij de verwerking!


Let op: gebruik handschoenen bij de verwerking!


Opname Engerlingen Youtube


Voor een optimaal resultaat adviseren we de juiste dosering door één van onze adviseurs te laten bepalen aan de hand van de bodemgesteldheid. 


Kenniscentrum

In ons kenniscentrum delen wij informatie over inhoudsstoffen, insecten, schimmels, plagen en ziekte en andere onderwerpen.


Daar Innogreen BV over het gebruik, de opslag alsmede het onjuist toepassen van haar producten geen controle kan uitoefenen, kan geen aansprakelijkheid aanvaard worden voor verminderde werking of eventuele schade.  


 

Productfolder PDF

 

Terug naar Gewasbescherming en nuttige insecten