Inno_Pand_klein.jpg

 

T:   0183 - 509796

E:   info@innogreen.nl


Blog

Goed nieuws moet je delen

(01-04-2024)

“Samen zijn we sterker en flexibeler, met meer slagkracht in innovatie voor de groene sector. Het is van belang voor de continuïteit van je bedrijf dat je groot genoeg bent om mee te kunnen blijven gaan met de ontwikkelingen in het vak. Kunnen sparren met medevennoten maakt hier een belangrijk onderdeel van uit”, aldus vennoot Boudewijn Zandee van Brimex.

Lees verder >


insect van de maand: Bladluis

(25-03-2024)

In de wereld van tuinieren is het cruciaal om bekend te zijn met mogelijke bedreigingen voor de gezondheid van planten, en een veelvoorkomende uitdaging in dit spectrum is de bladluis. 

Dit artikel is gericht op het bieden van deskundig advies met betrekking tot de identificatie en bestrijding van bladluizen.

Lees verder >


Insect van de Maand maart: De Emelt

(22-02-2024)

In de wereld van groenonderhoud is het van essentieel belang om op de hoogte te zijn van potentiële bedreigingen voor de gezondheid van gazons, en een prominente speler in deze categorie is de emelt.

Dit artikel richt zich dan ook op het verstrekken van vaktechnisch advies met specifieke aandacht voor de herkenning en bestrijding van de emelt.

Lees verder >


Beheersing van wateroverlast: oorzaken en preventie

(21-02-2024)

De recente overvloed aan regen heeft onze tuinen uitgedaagd met wateroverlast, en terwijl we nog de naweeën voelen, werpen we een blik op de toekomstige weersverwachting. Dit artikel benadrukt de cruciale rol van magnesium in bodemstructuur, bodemverbetering voor waterdoorlatendheid, plantenkeuze voor vochtige omstandigheden, drainagesystemen, gesteentemeel voor bodemverbetering, en het voorkomen van bodemverdichting. Effectieve maatregelen tegen wateroverlast beginnen met het begrijpen van de oorzaken, variërend van zware regenval tot bouwoverlast.

Lees verder >


Insect van de Maand: Een diepgaande verkenning van deze kleine wereld

(12-02-2024)

Stap binnen in de intrigerende microkosmos van krioelende wezens.

We onthullen vol trots onze nieuwste rubriek: "Insect van de Maand".

Maandelijks belichten we een boeiend insect, waarbij we diep ingaan op zijn levensstijl, unieke kenmerken en de essentiële rol die het vervult in de natuurlijke wereld om ons heen. 

Lees verder >