Gazon.jpg


Mosvrij gazonmix

Samengestelde organische meststof NPK 6-2-20 + 3 MgO 


Meststof met extra kali dat mos in het gazon aanpakt. Verder bevat deze meststof de juiste ingrediënten zoals organische stikstof en organische stof, om het gras te stimuleren. Bij gazons met veel mos is het verstandig om enkele weken na gebruik van Mosvrij Gazonmix, te verticuteren, door te zaaien en ½ dosering GrasZó® te gebruiken voor een snel herstel van de mat. Bij juist gebruik van Mosvrij Gazonmix verdwijnt na ongeveer 2 weken het mos (wordt bruin). Door de nauwkeurig samengestelde ingrediënten ontwikkelt de beworteling van het gras positief, wat resulteert in een snel herstel van de grasmat. Bij grote hoeveelheden mos in het gazon is het verstandig om na het gebruik na een aantal weken te verticuteren, om vervolgens na circa 3 weken na het verticuteren, de behandeling te herhalen. 


Toepassing Mosvrij gazonmix

  • Mosvrij gazonmix_klein.jpggeeft voeding en verdrijft het mos
  • hoog gehalte aan kalium werkt tegen het mos
  • bevat bacteriën die mos opruimen
  • stimuleert het bodemleven
  • toepassen 2 tot 3 weken voor verticuteren


Inhoud:

Stikstof van o.a. verenmeel, bloedmeel, cacadoppen en vinasse, fosfaat, kaliumoxyde, magnesiumoxyde, zeewier en nuttige bacteriën.

Verpakking(en):

25 kg


Dosering advies per 100 m²:

voorjaar: 10 - 12 kg
zomer: 8 - 10 kg


Voor een optimaal resultaat adviseren we de juiste dosering door één van onze adviseurs te laten bepalen aan de hand van de bodemgesteldheid. 


Kenniscentrum

In ons kenniscentrum delen wij informatie over inhoudsstoffen, insecten, schimmels, plagen en ziekte en andere onderwerpen.

Daar Innogreen BV over het gebruik, de opslag alsmede het onjuist toepassen van haar producten geen controle kan uitoefenen, kan geen aansprakelijkheid aanvaard worden voor verminderde werking of eventuele schade.  


Productfolder PDF


Terug naar meststoffen