Inno_Pand_klein.jpg

 

T:   0183 - 509796

E:   info@innogreen.nl


Innogreen officieel Business Buddie Unicef

(01-02-2022)

De komende drie jaar neemt Innogreen deel aan het speciale project van Unicef "Plastic Bricks".


De Ivoorkust heeft een enorm afvalprobleem. Dagelijks komt ruim 288.000 kilo plastic terecht op stortplaatsen in de armere gemeenschappen. Slechts 5 % wordt verkocht door jongeren en vrouwen in het informele circuit. Tegelijkertijd gaan in het West-Afrikaanse land 1,6 miljoen kinderen en jongeren niet naar school omdat er niet genoeg schoolgebouwen zijn.


Met Plastic Bricks zorgt UNICEF dat het plastic wordt gerecycled tot bouwstenen voor klaslokalen in nauwe samenwerking met de lokale bevolking en overheid. Hiertoe is een infrastructuur opgebouwd die zorgt voor waarborging van het programma. Doel is uiteindelijk dat het programma zonder UNICEF een succes blijft!


Het programma van Unicef traint jongeren en vrouwen in het verzamelen, veilig opslaan en het verwerken van plastic afval. Daarnaast krijgen ze ook training in ondernemerschap. Zodat zij financieel onafhankelijk worden. De fabriek van Unicef koopt het plastic afval in bij deze jongeren en vrouwen voor een eerlijke prijs.


Het plastic wordt gerecycled tot plastic bouwstenen waarmee scholen gebouwd worden. Lokale kinderen kunnen hier naar school en ontvangen gedegen onderwijs. Onderwijs wat misschien wel de belangrijkste sleutel is tot een betere toekomst voor ons allemaal.