Inno_Pand_klein.jpg

 

T:   0183 - 509796

E:   info@innogreen.nl


Ontdek de Kracht van Mycorrhiza

(02-02-2024)


Beschermer en Voedselverschaffer voor Planten

Mycorrhiza, wat 'schimmelwortel' betekent, vormt een cruciale symbiose tussen specifieke schimmels en plantenwortels. Deze symbiotische relatie komt beide ten goede, waarbij de Mycorrhiza schimmel de plant ondersteunt en in ruil daarvoor suikers ontvangt vanuit de wortels.


Waarom Planten Zich Graag Verbinden met Mycorrhiza

Planten verbinden zich graag met deze schimmels vanwege de voordelen die ze bieden. Tot 30% van de suikers die in de fotosynthese worden geproduceerd, wordt geïnvesteerd in deze schimmelverbinding. Stel je voor dat je 30% van je zuurverdiende salaris weggeeft. Dat moet wel een heel goede investering zijn, en dat is het ook!


Mycorrhiza: Een Onmisbaar Element voor Planten

In natuurlijke ecosystemen zijn Mycorrhiza eerder regel dan uitzondering. De meeste planten zijn afhankelijk van deze schimmels en kunnen niet overleven zonder hun ondersteuning.


Effectieve Partnerschappen en Bescherming

Onderzoek toont aan dat planten zich het gemakkelijkst openstellen en de meeste suikers naar de Mycorrhiza schimmels sturen die hen de meeste voedingsstoffen uit de bodem leveren. De schimmels sturen op hun beurt de meeste voedingsstoffen naar de wortels die de beste aanvoer van suikers leveren.

Net als kopers en verkopers op een klassieke menselijke vrije markt, bevordert dit gedrag van planten en schimmels effectieve partnerschappen en beschermt het hen tegen parasitaire valsspelers.

Het meest gerapporteerde voordeel van Mycorrhiza associatie is het verbeterde vermogen van planten om fosfor op te nemen uit fosfaatarme bodems. Daarnaast helpen de schimmels planten bij het opnemen van andere voedingsstoffen met lage concentraties in de bodemoplossing.

Er zijn aanwijzingen dat Mycorrhiza planten ook beschermen tegen bepaalde door de bodem overgedragen ziekten en parasitaire nematoden door antibiotica te produceren en te concurreren met pathogene schimmels.


Mycorrhiza Gebruiken: Een Krachtige Stap naar Plantenwelzijn

Met al deze voordelen is het gebruik van Mycorrhiza een krachtig instrument voor het optimaliseren van de gezondheid en groei van planten. Ontdek de waardevolle bijdrage die Mycorrhiza kan leveren aan jouw tuin of gewas.


Mycorrhiza is onder anderen verwerkt in de volgende Innogreen producten.


Aan de slag met Mycorrhiza?

Zorg dat je weet wat jouw bodem nodig heeft dit kan door het uitvoeren van een bodemonderzoek


<<<<<< Terug naar kenniscentrum